Fler val

Hantverk - trä eller textil

Fördjupning i praktiskt arbete i slöjdsalarna. Du väljer att fördjupa dig i olika material och tekniker. Trä, textil, metall, plast och återvinning.

Monica Lundberg och Janne Danielsson Mitka

Nanna Gastro (nytt för vt 2018)

I detta estetval får du möjlighet att lära dig mer om mat och vara med och utveckla Nanna Bistro - Sveriges bästa skolrestaurang. Läs mer om upplägget här (PDF, 515 KB).

Lärare:
Patti Uddén (kökschef Nanna Bistro)

Kör

Var med och sjung i kör på Nannaskolan. Upplev sångglädje tillsammans med dina skolkamrater!

Mike Loshak

Scenteknik - valbar i åk 8-9

Tycker du att det som sker vid sidan av scenen på en föreställning eller konsert är spännande? Då är den här kursen något för dig!

Om du väljer scenteknik kommer du att få grundläggande förståelse för ljud och ljuslära. Du kommer att ges möjlighet att praktisera dina kunskaper på t.ex. några av skolans föreställningar.

Du får lära dig mer om:

• Ellära och säkerhet
  • Ljusteori och ljuskällor - hur skapar man olika effekter med hjälp av ljus?
  • Praktiskt arbete - hur riggar man ljus?
  • Programmering av ljus, även virtuellt
  • Ljudriggning - hur får man till bra ljud?
  • Arbeta med ljud i rum med olika akustik
  • Trådlöst - vad behöver man tänka på?

Niklas Johansson

Ordstudio (arbetsnamn)

Här får du chansen att göra fanfiction på skoltid!

Om du väljer "ordstudio" får du möjlighet att läsa, skriva och skapa utifrån ditt eget intresse. Undervisningens innehåll utformas efter elevernas intresse och önskemål, men består ungefärligen av:

• Läsande av olika genrer
  • Skrivlust: fanfiction, berättelser inom olika genrer, t.ex. fantasy, sagor och deckare
  • Skapande utifrån lästa verk, t.ex. dramatisera, illustrera, gestalta, göra film
  • Skrivtävlingar för intresserade

Linn Soxbo

Kinesiska 中国的

Du lär dig grunderna i det kinesiska språket, som kan medföra att det blir lättare om du vill läsa det som C-språk på gymnasiet. Kan bara väljas en gång i veckan och kan komma att delas upp i olika grupper beroende hur många som väljer eller en fortsättningskurs.

Kuan Chang

Resurstid

Tid som eleven själv kan använda till att fördjupa sig, läsa läxor, ta igen missad tid om man varit sjuk eller borta. Passet är frivilligt om man har minst ett estetiskt val och behöver inte väljas eller anmälas i förväg. Alltid lärarledda pass.

Nannaskolan i Uppsala

21 november 2017