Teknikdagar för tjejer

Under tre dagar (18-20 juni) får högstadietjejer besöka Ångströmslaboratoriet och testa på olika tekniska applikationer. I år görs även ett studiebesök på rehabiliteringsmedicinska avdelningen på Uppsala akademiska sjukhus.

 

Årets program är fullt av spännande aktiviteter och studiebesök:

18 juni - Dag 1:

Arbete i verkstaden på Ångströmslaboratoriet – testa på olika verkstadstekniker såsom fräsning, svarvning, svetsning, gjutning och lödning. Fundera på vad du vill konstruera. Det mesta är möjligt! 

19 juni - Dag 2:

Förmiddagen: Studiebesök på  rehabiliteringsmedicinska avdelningen på Uppsala akademiska sjukhus.

På rehabiliteringsmedicinska avdelningen på UAS använder man sig av robot-assisterad rehabilitering av ryggmärgsskadade. Vi får prata med de sjukgymnaster som arbetar med robothjälpmedel inom sjukvården? Hur är det och hur tas det emot av patienterna? Vad har teknik för betydelse för en hälsosam framtid?

Eftermiddagen:

Vi tar oss tillbaka till Ångström och bygger och programmerar legorobotar.

Dag 3:

Vi testar virtual reality teknik i Visualiseringscentret på Ångströmslaboratoriet. Ni får även ta 3d-printer-körkort på Ångströms Maker Space.

 

Ta chansen att testa på en massa ny teknik under tre spännande dagar!

Uppsala universitet bjuder på lunch under alla tre dagar. Teknikdagarna är gratis men har begränsat antal platser. Först till kvarn!

Anmäl er via denna länk: http://teknat.uu.se/samverkan/skola/temadagar/anmalan-teknikdagarna/

Anmälan är öppen till den 4 juni.

 

För mer information: http://teknat.uu.se/samverkan/skola/temadagar/ alternativt kontakta mig på katarina.garpenstrand@uadm.uu.se

29 maj 2018