Estetvalen på Nannaskolan

Det som skiljer Nannaskolan från andra skolor är att vi har valt att lägga allt vårt skolans val på estetiska ämnen. På Nannaskolan har vi valt att inrikta oss på de estetiska ämnena.

Föregående Nästa
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Vi har inte några klasser som bara har ett estetämne, utan eleverna får möjlighet att byta och prova olika estetiska val under sin tid på Nannaskolan. Minst ett estetpass (eller resurstid) är något som alla elever måste ha. Det är det som kallas Skolans val i den nationella kursplanen. 

Estetvalen bygger mycket på motivation för att kvalitén ska bli hög och alla ska få ut maximalt av sitt val. Nannaskolan erbjuder nu att terminsvis byta sitt val efter intresse och motivation.

Man är inte garanterad att varje termin få det estetval som man önskat i första hand. Det beror på hur många elever som väljer de olika ämnena. 

Tänk efter innan du gör ditt val!

Välj ett estetämne som du verkligen är intresserad av eller nyfiken på att prova. Eftersom möjligheten att byta estetval under terminen är begränsad, vill vi att du väljer något som du tror att du kan tycka är roligt och inspirerande minst en hel termin ut.

 

Våra olika estetämnen

Du kan läsa om våra estetämnen Konst & design, musik, dans, drama och speldesign via länkarna längst ner på sidan. Sedan ett par år tillbaka finns också möjlighet att välja First LEGO league. Du har även chans att få träffa vår prisbelönta kökspersonal på estetvalstid - välj då Nanna Gastro. Vi erbjuder också andra estetval som du kan läsa om nedan.

 

Hantverk - trä eller textil

Fördjupning i praktiskt arbete i slöjdsalarna. Du väljer att fördjupa dig i olika material och tekniker. Trä, textil, metall, plast och återvinning. 

Lärare: 
Monica Lundberg och Janne Danielsson Mitka 

 

Scenteknik - valbar i åk 8-9

Tycker du att det som sker vid sidan av scenen på en föreställning eller konsert är spännande? Då är den här kursen något för dig!

Om du väljer scenteknik kommer du att få grundläggande förståelse för ljud och ljuslära. Du kommer att ges möjlighet att praktisera dina kunskaper på t.ex. några av skolans föreställningar.

Du får lära dig mer om:

 • Ellära och säkerhet
 • Ljusteori och ljuskällor - hur skapar man olika effekter med hjälp av ljus?
 • Praktiskt arbete - hur riggar man ljus?
 • Programmering av ljus, även virtuellt
 • Ljudriggning - hur får man till bra ljud?
 • Arbeta med ljud i rum med olika akustik
 • Trådlöst - vad behöver man tänka på?

Lärare: 
Niklas Johansson

 

Resurstid

Tid som eleven själv kan använda till att fördjupa sig, läsa läxor, ta igen missad tid om man varit frånvarande. Elever som har ett estetval kan välja att gå på resurstid när det passar. Passet kan också vara obligatoriskt för elever som behöver extra stöd och då krävs inte att eleven även har ett estetpass. 
 

Alltid lärarledda pass.

Uppdaterad:

Andra sidor under: Estetvalen på Nannaskolan