Estetvalen på Nannaskolan

Det som skiljer Nannaskolan från andra skolor är att vi har valt att lägga allt vårt elevens val på estetiska ämnen. Elevens val är obligatoriskt på alla skolor och medan en del väljer att fördjupa sig i till exempel idrott så väljer vi istället att inrikta oss på de estetiska ämnena.

Föregående Nästa
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Vi har inte några klasser som bara har ett estetämne, utan eleverna får möjlighet att byta och prova olika estetiska val under sin tid på Nannaskolan. Minst ett estetpass är något som alla elever måste ha. Det ingår i den nationella kursplanen. Man kan också välja två pass, alldeles beroende av vad man själv vill och är motiverad att delta i. Eleven kan i så fall välja att antingen ha samma ämne bägge gångerna eller ha två ämnen med ett pass vardera.

Estetvalen bygger mycket på motivation för att kvalitén ska bli hög och alla ska få ut maximalt av sitt val. Nannaskolan erbjuder nu att terminsvis byta sitt val efter intresse och motivation.

Alla val och kombinationer kan inte garanteras utan beror på om det är tillräckligt många som vill ha det eller att det finns möjlighet att kombinera det. Det kan i värsta fall även bli fullt i vissa grupper. Vår ambition är att anpassa antalet platser till efterfrågan, men ibland får man vänta till nästa termin.

Tänk efter innan du gör ditt val!

Välj ett estetämne som du verkligen är intresserad av eller nyfiken på att prova. Eftersom möjligheten att byta estetval mitt i terminen är begränsad, vill vi att du väljer något som du tror att du kan tycka är roligt och inspirerande minst en hel termin ut.

Våra olika estetämnen

Du kan läsa om våra estetämnen Konst & design, musik, dans, drama och speldesign under menyerna till höger. Exlusivt finns även chansen att få träffa vår prisbelönta kökschef på estetvalstid. Nanna Gastro . Vi erbjuder också andra estetval som du kan läsa om nedan.

Hantverk - trä eller textil

Fördjupning i praktiskt arbete i slöjdsalarna. Du väljer att fördjupa dig i olika material och tekniker. Trä, textil, metall, plast och återvinning.

Monica Lundberg och Janne Danielsson Mitka

Kör

Var med och sjung i kör på Nannaskolan. Upplev sångglädje tillsammans med dina skolkamrater!

Mike Loshak

Scenteknik - valbar i åk 8-9

Tycker du att det som sker vid sidan av scenen på en föreställning eller konsert är spännande? Då är den här kursen något för dig!

Om du väljer scenteknik kommer du att få grundläggande förståelse för ljud och ljuslära. Du kommer att ges möjlighet att praktisera dina kunskaper på t.ex. några av skolans föreställningar.

Du får lära dig mer om:

• Ellära och säkerhet
  • Ljusteori och ljuskällor - hur skapar man olika effekter med hjälp av ljus?
  • Praktiskt arbete - hur riggar man ljus?
  • Programmering av ljus, även virtuellt
  • Ljudriggning - hur får man till bra ljud?
  • Arbeta med ljud i rum med olika akustik
  • Trådlöst - vad behöver man tänka på?

Niklas Johansson

Läsa, tala, skriv!

Här får du chansen att göra fanfiction på skoltid!

Om du väljer Läsa, tala, skriv får du möjlighet att arbeta med ord och texter. Undervisningens innehåll utformas efter elevernas intresse och önskemål, men består ungefärligen av:

• Läsande av olika genrer
  • Skrivlust: fanfiction, berättelser inom olika genrer, t.ex. fantasy, sagor och deckare
  • Skapande utifrån lästa verk, t.ex. dramatisera, illustrera, gestalta, göra film
  • Skrivtävlingar för intresserade

Margareta Palm (vt-18)

Kinesiska 中国的

Du lär dig grunderna i det kinesiska språket, som kan medföra att det blir lättare om du vill läsa det som C-språk på gymnasiet. Kan bara väljas en gång i veckan och kan komma att delas upp i olika grupper beroende hur många som väljer eller en fortsättningskurs.

Kuan Chang

Resurstid

Tid som eleven själv kan använda till att fördjupa sig, läsa läxor, ta igen missad tid om man varit sjuk eller borta. Passet är frivilligt om man har minst ett estetiskt val och behöver inte väljas eller anmälas i förväg. Alltid lärarledda pass.

19 mars 2018