Estetvalen på Nannaskolan

Det som skiljer Nannaskolan från andra skolor är att vi har valt att lägga all skolans val-tid på estetiska ämnen. 

Föregående Nästa
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Vi har inte några klasser som bara har ett estetämne, utan eleverna får möjlighet att byta och prova olika estetiska val under sin tid på Nannaskolan. Minst ett estetpass (eller resurstid) är något som alla elever måste ha. Det är det som kallas Skolans val i den nationella kursplanen. 

Estetvalen bygger mycket på motivation för att kvalitén ska bli hög och alla ska få ut maximalt av sitt val. Varje läsår har man möjlighet att testa något nytt!

Man är inte garanterad att alltid få det estetval som man önskat i första hand. Det beror på hur många elever som väljer de olika ämnena. 

Tänk efter innan du gör ditt val!

Välj ett estetämne som du verkligen är intresserad av eller nyfiken på att prova. Eftersom möjligheten att byta estetval är begränsad, vill vi att du väljer något som du tror att du kan tycka är roligt och inspirerande hela läsåret.

 

Våra olika estetämnen

Du kan läsa om våra estetämnen konst & design, musik, dans, drama, hantverk och speldesign via länkarna längst ner på sidan. Sedan ett par år tillbaka finns också möjlighet att välja First LEGO league. Du har även chans att få träffa vår prisbelönta kökspersonal på estetvalstid - välj då Nanna Gastro


Resurstid

Tid som eleven själv kan använda till att fördjupa sig, läsa läxor, ta igen missad tid om man varit frånvarande. Elever som har ett estetval kan välja att gå på resurstid när det passar. Passet kan också vara obligatoriskt för elever som behöver extra stöd och då krävs inte att eleven även har ett estetpass. 
 

Alltid lärarledda pass.

Uppdaterad:

Andra sidor under: Estetvalen på Nannaskolan