Nanna Gastro

Estetval i Sveriges bästa skolrestaurang.

Ledare:
Ewelyn Ericsson, kökschef 
Sofia Treekrem Runge, kock
Nanna Bistro

Du får möjlighet att tillsammans med vår kökspersonal lära dig mer om mat, hur vi kan påverka till bättre val och utveckla Nanna Bistro. Anmäl ditt intresse i estetvalet.

Upplägget är i fyra teman enlig följande:

  • FRAMTIDENS MAT/FRAMTIDSÄTARNA

o   Teori om matens miljöpåverkan
o   Inspiration växtbaserat mat
o   Receptmakeover gör dina favoriträtter mer planetvänliga och hälsosamma
o   Matlagning

  • MAT I VÄRLDEN

o   Teori - vilken mat äter vi
o   Sensorik - smak och doftupplevelse
o   Planera matlagning
o   Matlagning
 

  • MATDETEKTIVERNA

o   Teori livsmedelsproduktion + välja livsmedel
o   Efterforska hur valt livsmedel produceras - var kommer egentligen ditt livsmedel ifrån
o   Studiebesök
o   Laga och jämför producerade livsmedel med hemlagade

 

  •  MATTEMA

o   Hur fungerar det i en skolrestaurang?
o   Planera TEMA och rätter
o   Planera servering
o   Provlagning

 

Uppdaterad: