Nanna Gastro

Estetval i Sveriges bästa skolrestaurang! Du får möjlighet att tillsammans med vår kökspersonal lära dig mer om mat, hur vi kan påverka till bättre val och utveckla Nanna Bistro.

Upplägget är i fyra teman enlig följande:

  • FRAMTIDENS MAT/FRAMTIDSÄTARNA

o   Teori om matens miljöpåverkan
o   Inspiration växtbaserat mat
o   Receptmakeover gör dina favoriträtter mer planetvänliga och hälsosamma
o   Matlagning

  • MAT I VÄRLDEN

o   Teori - vilken mat äter vi
o   Sensorik - smak och doftupplevelse
o   Planera matlagning
o   Matlagning
 

  • MATDETEKTIVERNA

o   Teori livsmedelsproduktion + välja livsmedel
o   Efterforska hur valt livsmedel produceras - var kommer egentligen ditt livsmedel ifrån
o   Studiebesök
o   Laga och jämför producerade livsmedel med hemlagade

 

  •  MATTEMA

o   Hur fungerar det i en skolrestaurang?
o   Planera TEMA och rätter
o   Planera servering
o   Provlagning

 

Ledare:
Ewelyn Ericsson, kökschef 
Sofia Treekrem Runge, kock
Nanna Bistro

 

Uppdaterad: