Skolsköterska

Louise Saarela

Skolsköterska

Arbetsrum plan 1

Jag heter Louise Saarela och mina arbetstider är:

Måndag 07.30 - 17.00
Tisdag - Torsdag   07.30 - 16.00
Fredag 07.30 - 15.00

Du kan nå mig på telefonnummer 018-727 68 87, 076-128 30 35 eller via e-post på louise.saarela@uppsala.se

Min mottagning finns på plan 1 (bottenvåningen, parallellt med S:t Olofsgatan).

Öppen mottagning
Du som elev eller vårdnadshavare är välkommen att kontakta mig vid frågor som rör barn och ungas hälsa. Jag utför enklare sjukvårdsinsatser och hänvisar vidare till sjukvården vid behov.

Min främsta arbetsuppgift är hälsobesök och vaccinationer, vilket gör att det kan vara svårt att nå mig, men det går alltid bra att kontakta mig via e-post.

Hälsobesök
Jag arbetar främst förebyggande och hälsofrämjande genom hälsosamtal, hälsoundersökningar, hälsoundervisning och vaccinationer. Du kan läsa mer om barnvaccinationsprogrammet på Folkhälsomyndighetens hemsida. I hälsosamtalet ges eleven möjlighet att prata om hälsa, matvanor, fysisk aktivitet, sömn, skolarbete och trivsel i skolan. Alla elever erbjuds ett hälsobesök hos skolsköterskan i årskurs 7.

Uppdaterad: