Nanna Gastro
Estetval i Sveriges bästa skolrestaurang! Du får möjlighet att tillsammans med vår kökspersonal lära dig mer om mat, hur vi kan påverka till bättre val och utveckla Nanna Bistro.
Upplägget är i fyra teman enlig följande:
- FRAMTIDENS MAT/FRAMTIDSÄTARNA
o Teori om matens miljöpåverkan
o Inspiration växtbaserat mat
o Receptmakeover - gör dina favoriträtter mer planetvänliga och hälsosamma
o Matlagning
- MAT I VÄRLDEN
o Teori - vilken mat äter vi
o Sensorik - smak och doftupplevelse
o Planera matlagning
o Matlagning
- MATDETEKTIVERNA
o Teori livsmedelsproduktion + välja livsmedel
o Efterforska hur valt livsmedel produceras - var kommer egentligen ditt livsmedel ifrån
o Studiebesök
o Laga och jämför producerade livsmedel med hemlagade
- MATTEMA
o Hur fungerar det i en skolrestaurang?
o Planera TEMA och rätter
o Planera servering
o Provlagning
Ledare:
Ewelyn Ericsson
Sölve Gradin
Simon Ahlgren