First LEGO League

Vill du tillsammans med andra elever bygga och programmera LEGO-robotar? Då är estetvalet First LEGO League rätt val för dig!

First LEGO League är en global tävling i programmering av LEGO-robotar. Elevernas uppgift blir att tillsammans både bygga en LEGO-robot samt att programmera den för att lösa så många uppgifter på banan som möjligt. 

Alla lag i världen har exakt samma bana med hinder som LEGO-roboten ska lösa. Lagen har endast 2,5 minuter på sig för att lösa alla uppdrag varför man måste prioritera de uppdrag som ger mest poäng. Eleverna bygger olika robotar och får bestämma vilken robot som gruppen ska använda i tävlingen.

På tävlingsdagen samlas alla lag i olika städer och tävlar. Vinnarna går vidare till en final för varje land och senare en världsfinal. 

Dessutom deltar eleverna i en uppfinningstävling där de ska lösa årets tema. Läsår 2020-2021 var uppdraget att hitta på något som gör att människor rör sig mer i sin vardag. Nannaskolans elever hittade på en trampbuss vilket ledde hela vägen till Scandinavian Innovation Award, vilket är den skandinaviska finalen som förra året gick i Trondheim i Norge. 

Laget som deltog i First LEGO League läsåret 20/21

Uppdaterad: